Seks

Seks
Seks

knuffelenmasserenKnuffelen en masseren – Je onderbroek hoeft niet meteen uit hoor… Met je vriendje in bed liggen, elkaar strelen, rollebollen of met je tong sporen trekken over zijn borstkas, mmm! Het kan heel fijn en opwindend zijn om te knuffelen, te zoenen, te strelen, enz. Daarbij is het ook gezond. Bij knuffelen komt oxytocine vrij, een hormoon dat de bloedsomloop verbetert en de aanmaak van cortisol – een stressopwekkend hormoon – verhindert.

masturberenMasturberen (Fappen, Aftrekken) – Op de Masturberen pagina lees je hoe masturberen werkt bij jongens. Hoe je het makkelijkst en het best klaarkomt is voor iedereen verschillend. Er zijn mogelijkheden genoeg. Liggend, staand, zittend of op wat voor manier dan ook. Je kunt je aftrekken met beide handen, met één hand of met je duim en wijsvinger. Een andere mogelijkheid is om je eikel zelf rechtstreeks te stimuleren. Gebruik hierbij wel wat spuug of glijmiddel, anders voelt die beweging schurend en pijnlijk aan. Terwijl je je met je ene hand aftrekt, kun je met je andere hand ondertussen gevoelige plekjes stimuleren. Bijvoorbeeld je ballen, de zone tussen ballen en anus (die zone heet perineum), je tepels, je buik, de binnenkant van je dijen…

Met een condoom masturberen voelt helemaal anders – Bovendien hoef je niet bang te zijn voor vlekken. En het is een goede oefening voor wanneer je echt een condoom nodig hebt.

Pas op met huis-, tuin- en keukenmateriaal – Niet alle spullen zijn even geschikt om te gebruiken bij het masturberen. Stop je piemel nooit in een fles of zoiets. Die wordt dan luchtdicht afgesloten en dan krijg je je penis er dus niet meer uit. Stofzuigers en andere apparaten: echt te gevaarlijk. Smeer ook niet zomaar van alles op je piemel. Gebruik alleen huidvriendelijke produkten.

elkaarElkaar masturberen – Technisch gezien verschilt iemand anders aftrekken niet van in je eentje masturberen, maar iedereen heeft wel zo zijn eigen manier van aftrekken. Dus misschien blijkt dat jouw vriendje de zaken op een heel andere manier aanpakt dan jij. Spannend!

Enkele tips dus – Probeer zijn reacties te lezen en pak het anders aan als zijn piemel minder enthousiast wordt. Je kunt het hem natuurlijk ook rechtstreeks vragen. Of laat het hem voordoen, eventueel met jouw hand onder de zijne, zodat je voelt waar en hoe hij druk uitoefent.

Iemand met een onbesneden piemel (met voorhuid) – Beweeg de voorhuid op en neer, met twee vingers, of door van je vingers een ring te maken of met je hele vuist. Sommige jongens willen dat je je op de zone rond de eikel concentreert, anderen worden liever onderaan de penis gestimuleerd. Hetzelfde geldt voor de voorhuid: voor sommigen moet het heel voorzichtig, anderen willen juist dat je knijpt. Aan jou dus om te ontdekken wat jouw vriendje het fijnst vindt.

Iemand met een besneden piemel (zonder voorhuid) – Bij een besneden penis is de voorhuid weggehaald. Je wrijft dan dus rechtstreeks over de eikel en de penis. Hetzelfde effect krijg je als je bij een onbesneden piemel de voorhuid naar achter trekt. Je maakt het wat minder pijnlijk als je hierbij je hand nat maakt met wat speeksel of glijmiddel, crème, vaseline, enz. Of vraag hoe hij dat zelf altijd aanpakt.

Probeer van alles uit – Doe het lekker langzaam of juist snel, gebruik het voorvocht als natuurlijk glijmiddel om beter te kunnen wrijven, streel over zijn ballen, enz. Bekijk hem terwijl hij geniet…

Samen tegelijk klaarkomen – Als je elkaar tegelijk aftrekt kunnen jullie er vrij gemakkelijk voor zorgen dat je tegelijk klaarkomt. Het is een kwestie van aanvoelen, signalen, uitstellen en opvoeren. Op zichzelf al spannend en het is de moeite waard. Want dubbel vuurwerk is nóg spectaculairder!

pijpenPijpen – Bij pijpen gebruik je je mond om de penis van je vriendje te stimuleren. Een ander woord voor pijpen is ‘fellatio’. Het is geen wonder dat dit heel lekker is voor een jongen: een mond is warm en vochtig en dat voelt nou eenmaal erg lekker. Met de fijne motoriek van je tong en je lippen kun je een penis extra stimuleren en bespelen. Het gaat om aanvoelen en inspelen op signalen van de ander. Als je niet zeker bent dat je het lekker doet, vraag dan gewoon. Da’s gewoon het handigst.

Wel oppassen met je tanden natuurlijk – Doe je mond dus zeker ver genoeg open en span eventueel je lippen over je tanden heen. Maar natuurlijk ook weer niet te gespannen. Als je je ervan bewust bent, dan voorkom je vaak al een pijnlijke aanraking. Hoewel er ook jongens zijn die het heel opwindend vinden als iemand zijn tanden zacht aan de penis laat voelen. Je bent met elkaar dus doe gewoon wat je samen prettig vind.

Een voorbeeld – Daal al kussend via zijn buik af naar zijn penis. Lik eerst zijn navel, de binnenkant van zijn dijen en plaag hem door wat rond de piemel te blijven. Je kunt met je tong ook met de ballen spelen. Laat je tong voorzichtig naar de top van zijn piemel glijden en speel met de eikel: lik erover, laat je lippen er zacht overheen glijden, enz. Daarna kun je de penis verder in je mond nemen en je lippen naar beneden laten gaan. Doe het niet te hard, zacht glijden voelt het prettigst. De ene jongen houdt van traag, de andere van snel – Of de ene keer heel sensueel en de andere keer wat wilder. Het kan allemaal.

Condoom – Als je elkaar bijvoorbeeld gemasseerd hebt en je gebruikt een condoom, ben je er dan van bewust dat het condoom makkelijker stuk kan gaan door de aanraking met het olie of vet dat je nog aan je lichaam hebt. Er zijn ook condooms met smaakjes, bijvoorbeeld banaan, aardbei, chocola. Speciaal gemaakt voor pijpen met condoom.

droogneukenDroogneuken – Het kan heel geil zijn om te neuken zonder dat je ook echt in de kont van je vriendje binnen gaat. Je doet alsof en wrijft met je piemel tegen bijvoorbeeld zijn billen, buik of rug.

Je kan droogneuken en allebei tegelijk gestimuleerd worden – Ga gewoon buik tegen buik liggen, zodat de piemels over elkaar wrijven. Zo kun je ondertussen ook lekker kussen. Je kunt de penis van je vriend ook met glijmiddel tussen je benen nemen en je benen tegen elkaar duwen. Zeker als je staat kun je zo heel wat druk uitoefenen op zijn penis, waardoor het net echt lijkt.

En je hoeft er zelfs niet voor uit de kleren – Probeer eens te droogneuken met je kleren aan, het geeft een totaal ander gevoel.

vingerenVingeren – In de anus komen allerlei zenuwen samen. Omdat bij mannen de prostaatklier via de anus gestimuleerd kan worden, is de kont een ‘erogene zone’.

Wat is ‘de prostaat’? – De prostaat is een klier en die maakt een vocht aan dat in sperma zit Ook sluit hij de plasbuis af wanneer je seks hebt. Dit voorkomt dus dat er plas ontsnapt wanneer je gaat klaarkomen. De prostaat is erg gevoelig. Veel mannen kunnen al klaarkomen wanneer hun prostaat op een goede manier gestimuleerd of ‘gemasseerd’ wordt. Dus kun je nagaan. Lees meer over prostaatmassage en over de ‘G-plek’ van de man.

Oefening maakt dat je steeds beter kan – Het helpt als je leert om je sluitspier te controleren zodat je je kont niet automatisch dichtknijpt als er iets ‘naar binnen wil’. Het is vooral een kwestie van ontspannen. Begin voorzichtig en oefen eerst eens op je jezelf. Als dat lukt, kun je het ook proberen met twee of drie vingers. Een vinger is minder groot en dus minder ‘heftig’ dan een stijve penis. Zorg wel dat je vinger goed kan glijden en gebruik dus een glijmiddel.

Voorzichtig… – Het slijmvlies in de anus is bijzonder gevoelig, dus kan een scherpe vingernagel pijnlijk en schadelijk zijn. En het is echt af te raden om huis- tuin en keukendingen te gebruiken.

Combineren – Het leuke met vingeren is dat je ondertussen nog meer kunt doen: je kan je vriend tegelijk ook over de rest van zijn lichaam strelen, aftrekken of zelfs pijpen.

neukenNeuken – Waarom neuken mannen elkaar? Mannen en vrouwen hebben ook nog een zogenoemde ‘G-plek’. Dat is een plekje dat je kunt stimuleren, wat dan seksuele opwinding veroorzaakt. Je kunt er zelfs van klaarkomen. Bij vrouwen zit de G-plek aan de bovenkant, binnen de vagina en bij mannen is de G-plek de prostaat. Er is 1 manier om de prostaat de stimuleren: prostaatmassage. Je bereikt de prostaat via de anus. Voor veel mannen zijn billen ook opwindend. En neuken kan naast opwindend ook heel intiem zijn.

Vooroordelen – Veel mensen vinden neuken (of alleen het idee al) zo lekker dat sommigen je proberen wijs te maken dat het de enige échte vorm van seks is. Dat is natuurlijk niet zo. Maar om anale seks meteen af te wijzen omdat dat dat ‘vies’ zou zijn, dat is nou ook weer een beetje overdreven.

Ben je nog niet aan neuken toe? – Kijk dan eens bij het onderwerp Droogneuken om te weten te komen hoe je het gevoel kunt nabootsen. Net echt! En als je wil, kun je ondertussen op zoek gaan naar hoe anderen het hebben ervaren en hoe het technisch allemaal werkt.

Neuken doe je altijd met een condoom – En met voldoende glijmiddel op water- of siliconenbasis. De risico’s op een soa of hiv zijn bij neuken namelijk wel groter. Hoe gebruik je een condoom?

Condoom – Als je elkaar bijvoorbeeld gemasseerd hebt en je gebruikt een condoom, ben je er dan van bewust dat het condoom makkelijker stuk kan gaan door de aanraking met het olie of vet dat je nog aan je lichaam hebt.

Begin relaxt – Degene die neukt wordt vaak ‘top’ genoemd en de ander ‘bottom’. Begin langzaam en hou er rekening mee dat de ‘bottom’ je altijd kan vragen om je penis terug te trekken. In het begin kan het best pijn doen. Dat komt door de sluitspier aan het begin van de anus. Die is meestal erg strak en omsluit de vinger of penis in het begin altijd stevig. Ontspanning doet wonderen! Neem vooral de tijd en begin op een relaxte manier, dan wordt het fijn voor jullie allebei. Wat bijvoorbeeld helpt: eerst knuffelen en masseren, eventueel gevolgd door vingeren.

snelklaarkomenTe snel klaarkomen? – Dat kan wel eens gebeuren. Maar als je al klaarkomt wanneer je partner zich nog maar uitkleedt, dan heb je een probleem. Ook als je bij het neuken al na twee stoten een zaadlozing hebt, kun je nogal gefrustreerd en teleurgesteld raken. Nog vervelender is als je bij die vroege zaadlozing ook amper het gevoel hebt van een orgasme.

Daarom enkele tips om te leren je orgasme uit te stellen – Vaak komt het op hetzelfde neer: je moet een orgasme leren herkennen. En voelen wanneer je het niet meer kunt tegenhouden. Dan kun je op tijd stoppen en pas weer verder gaan als het gevoel wat is weggeëbd.

Oefeningen bij het masturberen
Knijpen – Voordat je orgasme niet meer tegen te houden is, leg je je hand om je penis en duw je met je duim vier seconden vlak onder de eikel tegen het toompje.

Start-stop techniek – Ontdek in je eentje wat het moment is waarop je bijna gaat klaarkomen. Stop met masturberen als je in de buurt van dit moment komt. Ga pas door als de opwinding wat is gezakt. Doe dit een kwartier en kom pas daarna klaar. As je dit beheerst, kun je het bijvoorbeeld ook doen bij het neuken: zodra je dreigt klaar te komen stop je met bewegen of ga je over op een andere, ‘minder lekkere’ beweging.

condoom-roodHoe gebruik je een condoom?

  1. Heb je geen scherpe nagels? – Oké, zorg dat je penis stijf is en scheur het pakje open.
  2. Haal het condoom eruit en zet hem losjes boven op je eikel.
  3. Zit er een ‘zaadreservoir’ (een smaller topje) aan het condoom, knijp dat dan dicht, zodat daar geen lucht meer in zit.
  4. Rol met je andere hand het condoom af, over je eikel en dan over het randje van je eikel, naar beneden.
  5. Voor de duidelijkheid: het condoom gaat dus over je blote eikel. Dus je moet je voorhuid over je eikel naar beneden trekken.
  6. Als je het condoom goed over je eikel en je penis hebt afgerold, lijkt het dus net alsof je geen voorhuid hebt.

Glijmiddel – Meestal zit er glijmiddel aan het condoom of in een los pakje erbij. Dat smeer je over de buitenkant, nadat je het condoom om hebt gedaan. Gebruik nooit crème of olie als glijmiddel als je een condoom gebruikt, want die tasten het rubber aan en dan kan hij dus scheuren. Gebruik bij anale seks altijd voldoende glijmiddel op waterbasis of siliconenbasis. (Dat zit er vaak bij.)

Klaargekomen – Zorg dat het condoom niet van je penis afglijdt. En gebruik elke condoom maar 1 keer. Doe na gebruik een knoopje erin en gooi hem weg in een tissue.

Oefenen eerst zelf – Als je eerst zelf met een condoom oefent, gaat het allemaal iets makkelijker wanneer je met iemand gaat vrijen. Je weet dan hoe het werkt en hoe het voelt.

Lees ook de Safe sex pagina

Advertenties