Relatie

13-relatieJe eerste vriendje vergeet je nooit meer. Je bent vast al een paar keer verliefd geweest op een heterojongen. Als je dan eindelijk echt je eerste vriendje hebt, slaat dat in als een bom (vol confetti). Het voelt dan misschien wel alsof jullie voor elkaar gemaakt zijn en dat je altijd bij elkaar zal blijven. Er is maar 1 ding over te zeggen: geniet van de vlinders en de fijne gevoelens! Voel het tot in de topjes van je tenen en de uiteinden van je haar.

Vrijen. Als jullie met elkaar vrijen, doe dat dan wel veilig. Je kent elkaar natuurlijk nog niet echt zo lang. Misschien heeft je vriend al wel met anderen gevreeën en of dit veilig was, dat weet je nooit echt zeker. Pas als je het zeker weet, kun je onveilig vrijen. Je kunt je bijvoorbeeld samen laten testen op een SOA.

Veranderen. Er is altijd 1 misverstand waar iedereen achter moet komen. Nou, dan kan je het beter maar meteen weten: je kan de ander niet veranderen. Ga niet proberen elkaar te veranderen. Wat wel kan, is dat je zelf manieren vindt om goed met de ander om te gaan. Rekening met elkaar houden, dat kan natuurlijk altijd. Dat is niet hetzelfde als veranderen.

Lange relatie. Hoe langer en succesvoller jullie bij elkaar zijn, hoe dieper en ‘beter’ de relatie wordt. Elke relatie kan fijn zijn, een paar korte of een hele lange. Na een jaar wordt een relatie meestal steviger. Tegelijk moet je samen dan meer je best doen, omdat dingen soms minder vanzelf gaan als in het begin.

Aan / Uit. Het is heel normaal om tegen elkaars grenzen aan te botsen. En dus om soms even ruzie te hebben. Blijf wel altijd naar elkaar luisteren en geef elkaar de ruimte om te wennen. Aan elkaar en aan het hebben van een relatie. Soms kom je erachter dat je teveel moet inleveren om bij elkaar te kunnen blijven. Dan moet je voor jezelf bepalen of je nog door wilt gaan. Maakt hij het uit, probeer dat dan te begrijpen, ook al is dat moeilijk. Meestal is je ergste verdriet binnen twee weken over. Lees meer over depri zijn

→ Lees meer over vrijen op de Seks pagina

Advertenties