Pesten

25-pestenKun je het zien? Is je weleens opgevallen hoe verlegen hetero-jongens kunnen worden, wanneer een meisje tegen ze praat? En hoe ze hun best doen om dat niet te laten merken? Hetzelfde kan met jou gebeuren, wanneer jij met een andere jongen praat. Dat is soms waardoor anderen merken dat je gay bent. Voor veel gay tieners begint daar het pesten!

Homopesters zijn vaak zelf gay. Ze denken vaak: Als ik hem pest omdat hij homo is, dan denkt iedereen natuurlijk dat ik geen homo ben. En sommige jongens willen van zichzelf niet weten dat ze homo-gevoelens hebben, en gaan daarom anderen extra pesten. Ze denken dat dat helpt. Dat maakt het soms moeilijk om mensen met pesten te laten stoppen.

Dis terug! Wat je kunt doen, is leren iemand met woorden terug te pakken. Een beetje voor schut te zetten. Zonder teveel emoties. Dus zonder te laten merken dat je boos of bang bent of zo. Als je je niet snel op de kast laat jagen, komen er sneller grappige opmerkingen in je op. Je bent vaak creatiever dan je denkt. Gewoon: doen.

→ Pestweb – hulp als je gepest wordt (voor verschillende leeftijdsgroepen, bellen, chat, mail, forum)

Praat erover met iemand die je vertrouwt. Dat helpt vaak veel. En je hoort hoe anderen dingen hebben aangepakt. Misschien kun je situaties zelfs samen oefenen.

Time to kick some ass? Soms moet je voor jezelf opkomen door je vuisten te gebruiken, om respect te krijgen van je leeftijdsgenoten. We willen geen reclame gaan maken voor geweld, maar het kan onder jongens soms wel zo werken, vooral als anderen handtastelijk zijn.

 

Ga op een zelfverdedigingssport. Er zijn verschillende vechtsporten. Of doe een cursus zelfverdediging. Je leert daarmee allerlei technieken en je krijgt de tijd om ze je eigen te maken. Zo worden ze als het ware een deel van jouzelf. Het mooie is dat je er meer zelfvertrouwen door krijgt en het dus juist pesten kan voorkómen.

Advertenties