Ouders

31-oudersUw zoon is nog steeds hetzelfde kind als voordat u deze website vond. U heeft de mogelijkheid om hem erg te kwetsen met uw reactie wanneer die negatief is. Doe dit liever niet.

Mijn zoon is homo. De meeste jongens hebben tijdens hun jeugd of puberteit gevoelens of gedachten die je ‘homo’ zou kunnen noemen. Dit hoort bij de normale ontwikkeling van een jongen. Maar misschien is hij het gewoon, dat kan.

Valt uw zoon op jongens, dan kan niets dat veranderen. Waarom zou een tiener zeggen dat hij homo is, wanneer hij zeker weet dat hij die gevoelens niet heeft? Je kunt niet kiezen op wie je valt..

Gay tieners of jongeren zijn soms slachtoffer van discriminatie en geweld. Sommigen worden zelfs door hun ouders uit huis gezet, anderen lopen zelf weg. Er zijn zelfs jongeren die zelfmoord plegen en sommigen die dat doen zijn erg jong. Meestal omdat ze nog niet geleerd hebben hoe je met emotionele conflicten of spanningen om kunt gaan. Vaak moeten ze van alles geheim houden: vragen, angsten, gevoelens van verwarring.

Gay zijn is even geweldig als straight zijn. Ook een homojongere moet zo vroeg mogelijk de persoon kunnen zijn die hij is. Dat maakt de kans op een normale ontwikkeling alleen maar groter. En dus ook de kans om weerbaar, wijs en gelukkig te worden.

Handige links voor ouders

Advertenties