Masturberen

21-masturberenMasturberen is gezond. Vanaf het moment dat je seksuele organen voldoende ontwikkeld zijn, maakt je lichaam meer hormonen. Die stofjes zorgen ervoor dat je zin krijgt in seks. Omdat je niet de hele dag met iedereen seks kan hebben, bestaat de mogelijkheid dat je seks hebt met jezelf. Zo kan je zelf die seksuele spanning ontladen. Juist bij tieners gaat die seksuele spanning vaker omhoog. Dat komt doordat er in de puberteit en kort daarna extra veel van die hormonen worden gemaakt.

Iedereen doet het. Je seksuele leven start met masturbatie. Je leert er ook van hoe je lichaam werkt en wat je wel en niet fijn vindt. Mensen schamen zich er meestal een beetje voor. Terwijl minstens 9 van de 10 het doen, ongeacht de leeftijd. Seks hoort bij het leven, dus masturberen ook.

Hoe werkt het? De meeste jongens noemen het ‘fappen’ of ‘aftrekken’ en het gaat zo: Als je seksueel opgewonden bent, heb je een stijve penis (= ‘erectie’). Meestal komt er dan ook al voorvocht uit je piemel, dat is een natuurlijk glijmiddel. Je houdt je piemel vast en beweegt dan je hand naar beneden en weer omhoog. Zo glijdt de voorhuid over de top van je penis (= eikel). Als je dat doet, dan voelt dat heel lekker en op een gegeven moment steeds lekkerder. De eerste keer weet je meestal niet wat je overkomt. En dan bereik je een soort toppunt. Dat heet ‘orgasme’, of ‘klaarkomen’. Dan spuit (of stroomt) er sperma uit je penis.

Sperma = zaadcellen + transportvocht. Zelfs als je ballen nog geen zaadcellen maken, kun je ook klaarkomen. Er komt dan geen sperma uit je piemel – misschien al wel transportvocht – maar je voelt vrijwel hetzelfde.

→ Lees meer over masturberen op de Seks pagina

Een natte droom. Dat betekent klaarkomen terwijl je slaapt (en droomt). Dit is gewoon normaal hoor. De meeste jongens maken dit wel eens mee.

Pas op met huis-, tuin- en keukenmateriaal – Niet alle spullen zijn even geschikt om te gebruiken bij het masturberen. Stop je piemel nooit in een fles of iets dergelijks. Die wordt dan luchtdicht afgesloten en dan krijg je je penis er dus niet meer uit. Stofzuigers en andere apparaten: echt te gevaarlijk. Smeer ook niet zomaar van alles op je piemel. Gebruik alleen huidvriendelijke produkten.

Onzin over masturbatie. Er zijn allerlei rare verzinsels over masturbatie die nergens op slaan. Op de Jackingworld-site lees je ze in het Engels. Hieronder ↓ staan ze in het Nederlands.

Masturbatieverzinsels

De verzinsels zijn rood. Daarna lees je hoe het echt zit.

Masturbatie is iets voor kinderen – Masturbatie is iets voor iedereen, tieners, volwassenen. De meeste volwassenen doen het. Zelfs de meeste mannen die 10 jaar of langer getrouwd zijn, masturberen regelmatig. Sommige bijna even vaak als toen ze tiener waren.

Bijna niemand doet het – Meer dan 90% van de tieners masturbeert regelmatig. En ongeveer 98% van de volwassenen geeft toe ooit gemasturbeerd te hebben.

Alleen mannen masturberen – Ongeveer twee-derde van de volwassen vrouwen masturbeert op zijn minst af en toe. De meeste vrouwen beginnen echter op een latere leeftijd te masturberen dan de meeste mannen.

Alleen sukkels masturberen – Sukkels zijn: jongens of mannen die hun vriendin zwanger maken (omdat ze niet masturberen) en daarna moeten trouwen, een abortus moeten betalen, of – en dat zijn de grootste sukkels – de situatie proberen te ontvluchten. Masturberen helpt je om een gezond en verantwoordelijk seksleven te ontwikkelen. Zonder iemand te kwetsen. Om die reden kun je zeggen: alleen sukkels masturberen niet.

Alleen homo’s masturberen – Nog zo’n favoriete uitspraak uit de Ik hoef niet te masturberen want ik heb echte seks-club. De waarheid is anders: de meeste van deze übergeile hengsten gaan thuis gewoon masturberen. Of ze sekspartners hebben of niet. Daarna voelen ze zich schuldig dat ze gemasturbeerd hebben – en misschien een paar homofantasieën erbij hadden. En dus moet iedereen zich maar gelijk schuldig voelen voor masturberen. Stom zeg.

Masturbatie veroorzaakt haaruitval, chronische vermoeidheid en andere problemen – Internet oplichters (scammers) hebben het concept “overmasturbatie” bedacht om mensen hun dure kruidenpillen te laten kopen. Die pillen zouden dan helpen tegen “de nadelige gevolgen” van een paar keer per week masturberen. Maar die pillen hebben geen enkel effect. En een of twee keer per dag masturberen veroorzaakt helemaal geen haaruitval of wat er ook gezegd wordt. Logisch.

Door masturbatie worden je ballen kleiner – Totale onzin. Als je erg opgewonden raakt, stroomt er meer bloed in je ballen en daardoor worden ze een klein beetje groter. Als je dan gemasturbeerd hebt, worden ze weer de normale grootte. Maar ze zullen absoluut niet kleiner worden dan na de laatste keer dat je masturbeerde.

Door masturbatie stopt de groei van je penis of groeit je penis harder – Masturbatie heeft geen enkele invloed op de afmeting van je penis.

Masturbatie is slecht voor je ogen – Masturbatie tast je gezichtsvermogen niet aan. Dit verzinsel is misschien ontstaan doordat jongens vaak een bril moeten gaan dragen op de leeftijd dat ze gaan masturberen.

Masturberen veroorzaakt acné (puistjes) – Het veroorzaakt geen acné (puistjes). Net als het verzinsel over “slecht voor je ogen”, zijn het gewoon twee dingen die op hetzelfde moment gebeuren. Al is het ene (puistjes krijgen) niet het gevolg van het andere (masturberen).

Masturbatie veroorzaakt haargroei aan de binnenkant van je handen – Hoeveel mensen met haren aan de binnenkant van hun handen heb jij óóit gezien? :)

Masturbatie veroorzaakt kanker – Absolute onzin!

Masturbatie veroorzaakt seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) – Eh, hallo? ‘Seksueel overdraagbare’ betekent van de ene persoon op de andere, via seks. Je kunt jezelf echt niet besmetten met een seksueel overdraagbare aandoening.

Als je te vaak masturbeert, hou je geen sperma meer over en word je onvruchtbaar – Sperma wordt continu nieuw aangemaakt. Als je bent klaargekomen, maakt je lichaam vanzelf meer. Net als dat je lichaam speeksel maakt als je gespuugd hebt.

Mensen kunnen aan je piemel zien of je masturbeert – Masturbatie verandert het uiterlijk van je piemel niet. (Je krijgt er meestal wel een stijve van, maar dat gaat over het algemeen weer weg als je klaar bent.)

Hoe herken je onzin over masturbatie? – Stel jezelf steeds de vraag: Wat er wordt gezegd, geldt dat ook voor seks met een ander persoon? Als je masturbeert, herkent je lichaam alleen dat het seksueel gestimuleerd wordt. Je lichaam weet niet waardoor. Dus stel dat er wordt gezegd dat je puistjes krijgt van masturberen, vraag jezelf dan af of je puistjes krijgt van seks met iemand anders. Als je puistjes van masturberen zou krijgen, zou je ook puistjes krijgen van seks met iemand anders. Je krijgt natuurlijk geen puistjes van seks met iemand anders, dus ook niet van masturberen.

Van masturberen krijg je helemaal niks. Alleen maar een fijn en opgelucht gevoel. Je raakt de seksuele spanning / opwinding die je hebt weer kwijt en je kunt je weer beter op andere dingen concentreren. Prima toch?

Advertenties