Depri

27-depriWord je er soms echt depri van? Dat is niet zo raar, als mensen om je heen vervelende opmerkingen maken over homoseksualiteit. Misschien ben je in verwarring, of weet je niet hoe je je toekomst voor je moet zien. Of je krijgt er genoeg van om je echte gevoelens steeds geheim te moeten houden.

Opgroeien als hetero-kind en dan ‘ineens’ homo zijn. We worden allemaal opgevoed door ouders die hetero zijn. Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Sommige kinderen hebben ouders die homo zijn, maar de meeste niet. Hetero-ouders brengen hun kinderen in de meeste gevallen alleen maar hetero-ideeën bij. Homo-kinderen lopen dan op een dag onverwacht tegen een muur aan: het leven blijkt anders te zijn dan hoe het steeds werd ‘verteld’.

Dit maken alle homo’s mee. Alle gays gaan door deze moeilijke fase heen. En dat maakt ze alleen maar sterker. Tenminste, als ze door de zure appel heen bijten.

Duizenden jongens voelen zich nu precies zoals jij. Want je bent natuurlijk niet de enige. Misschien moet je eerst leren om gewoon trots te zijn op wie jij bent. En proberen te vergeten wat anderen er allemaal van vinden. Je bent wie je bent en dat is goed.

Ben trots op jezelf. Denk aan een moment waarop je echt trots was, in je leven. Je kunt je vast wel zo’n moment herinneren. Probeer nu het gevoel van dat moment te herinneren. Probeer dat gevoel voortaan telkens te voelen, wanneer je eraan denkt dat je gay bent. Het is natuurlijk en goed om gay te zijn. Echt waar.

Depressie? De meeste tieners hebben af en toe last van een depri-dip. Je voelt je depri door gedoe op school, of met je ouders. En dan ook nog dat huiswerk, bah! Gelukkig gaat dat weer over. Als je je bijna de hele tijd depri voelt en dat duurt al een week of twee, dan heb je misschien last van depressie.

→ Doe de test en lees tips op www.zwaarweer.nl

Je kunt natuurlijk ook iemand bellen.

Advertenties