Biseksueel

5-biseksueelBi = 2. Biseksueel = je valt op alle twee (m/v) – Als je bi bent, ben je in feite heteroseksueel & homoseksueel tegelijk. Wanneer je je regelmatig seksueel aangetrokken voelt tot zowel jongens als meisjes, dan wordt dat biseksueel genoemd. Meestal val je iets meer op de ene groep dan op de andere.

Daarnaast is het heel gewoon dat hetero’s soms homofantasieën hebben. Maar dan hoef je niet meteen homo of bi te zijn.

Je hebt als biseksueel persoon twee mogelijkheden. Je kunt seksueel genieten van mannen- en vrouwenlichamen, dus je hebt meer keuzevrijheid. Je hebt bijvoorbeeld een relatie met een meisje, maar daarnaast ook seks met een jongen. Of andersom.

Veel biseksuelen kiezen voor een ‘normaal’ bestaan als man & vrouw. Bijvoorbeeld omdat ze allebei kinderen en een gezin willen. Of omdat ze gewoon heel veel van elkaar houden natuurlijk. De gevoelens, fantasieën en interesses in het andere geslacht kunnen ondanks dat wel altijd blijven bestaan. Het kan helpen, als je in je relaties met elkaar praat over deze verlangens.

Vaak vraagt biseksueel zijn iets extra’s van je. Een liefdesrelatie met iemand van wie je veel houdt, plus de behoefte aan seks met iemand anders. Als je het verzwijgt of probeert te onderdrukken, heb je kans op problemen of vervelende gevoelens. Je moet dus een manier vinden om ermee om te gaan. Of het goed aan je partner uitleggen.

Jij hoeft niet te denken in hokjes. Wees trouw aan jezelf en aan je gevoelens. Maak je geen zorgen over of je nou homo bent of hetero, als je ook gewoon bi kan zijn. Geniet ervan dat je niet uit 50%, maar uit 100% van de mensheid de liefste, mooiste en lekkerste kunt kiezen.

Advertenties