50% van de jongens

1-50procentZo’n 50% van de jongens heeft in zijn jeugd op een of andere manier seks met een andere jongen. En daar is weinig bijzonders aan, want dat is gewoon iets natuurlijks dat bij opgroeien hoort, als je een jongen bent. Met seks wordt hier bijvoorbeeld ook bedoeld: samen masturberen.

Deze dingen spelen daarbij bijvoorbeeld een rol:

  1. Tieners krijgen te maken met een explosie van hormonen in hun lichaam en raken daardoor makkelijker en vaker opgewonden.
  2. De mannelijke geslachtsdelen zitten aan de buitenkant van het lichaam, dus er is meer kans op stimulatie van buitenaf.
  3. Jongens vinden het vaak boeiend om met elkaar te vergelijken.

Jongens hebben soms gewoon seks met elkaar – Het kan gewoon zomaar gebeuren of bijvoorbeeld bij een goede vriendschap horen. Of omdat je allebei nieuwsgierig bent en dingen wilt uitproberen om te weten hoe het voelt. En het kan dus ook zo maar zijn dat je verliefd bent.

Dus jongens kunnen ‘homo dingen’ met elkaar doen. En jongens kunnen gay zijn, omdat ze dat gewoon al waren. Ongeveer 3 van de 10 jongens is homo- of biseksueel.

Ontkennen – De meeste jongens zullen nooit zomaar toegeven dat ze seksuele fantasieën hebben over een andere jongen. Of dat ze wel eens seks hebben met een vriend. Het staat vast dat er jongens in je omgeving zijn die dat doen, maar zouden ze dat gaan zeggen? Zou jij dat zeggen? Denk in ieder geval niet dat je de enige bent in de hele buurt of op de wereld. Er is niks aan de hand, dus voel je niet slecht. Ben maar gewoon trots op jezelf.

Hoezo trouwens 50%? Jaren geleden is hier al onderzoek naar gedaan. Door Hite en Kinsey. Dat zijn seksuologen uit Amerika. Hite kwam op een percentage uit van 43% en Kinsey op 48%. Als je daar homo- en biseksuele mannen bij optelt, kom je natuurlijk zelfs boven de 50%. Los van deze onderzoeken, is het ook algemeen bekend, al zouden niet alle mensen dit toegeven. Sommigen schamen zich er misschien voor of zijn het gewoon ‘vergeten’.

Advertenties